Annons
Nyheter

DN-anställda åtalas

En reporter och en fotograf på Dagens Nyheter (DN) åtalas nu tillsammans med en båtförare för brott mot skyddslagen i samband med ubåtsjakten i Stockholms skärgård i oktober 2014, skriver SVT Nyheter. De tre, som förnekar brott, ska enligt åtalet ha tagit sig in på ett militärt skyddsområde de inte hade rätt att vistas i.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

En reporter och en fotograf på Dagens Nyheter (DN) åtalas nu tillsammans med en båtförare för brott mot skyddslagen i samband med ubåtsjakten i Stockholms skärgård i oktober 2014, skriver SVT Nyheter.

De tre, som förnekar brott, ska enligt åtalet ha tagit sig in på ett militärt skyddsområde de inte hade rätt att vistas i. Vattenområdet ska ha varit utmärkt med skyltar om att tillträde för obehöriga var förbjudet.

Annons

Enligt Svenska Dagbladet har de DN-anställda tidigare anmält brister i utredningen, bland annat gällande förbudsbojarnas placering. Tingsrätten avslog deras begäran som nu har överklagats till hovrätten.

I juni i fjol hävde Högsta domstolen (HD) beslaget av fotografens minneskort. HD menade att fotograferingsförbud inte gällde och att agerandet strider mot "den grundlagskyddade anskaffningsfriheten".

De misstänkta brotten preskriberas den 21 oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons