Annons
Nyheter

DiCaprio når miljöavtal med Mexiko

Skådespelaren Leonardo DiCaprio, har skrivit under en överenskommelse med Mexikos president Enrique Peña Nieto om att öka insatserna för att rädda arten kaliforniatumlare, som bara finns i Californiaviken i Mexiko.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Skådespelaren Leonardo DiCaprio, har skrivit under en överenskommelse med Mexikos president Enrique Peña Nieto om att öka insatserna för att rädda arten kaliforniatumlare, som bara finns i Californiaviken i Mexiko.

"Nu mer än någonsin behöver världen modigt ledarskap på alla nivåer för att ta itu med klimatförändringar och miljöskyddsfrågor", säger DiCaprio i ett uttalande.

Annons

I maj bad DiCaprio sina miljoner följare på Twitter och Instagram att skriva under en namninsamling för att Peña Nieto ska göra mer för att skydda världens minsta tumlare, som enligt Världsnaturfonden riskerar att utrotas redan 2018.

Den mexikanske presidenten försvarade då sin regerings försök att skydda de runt 30 kaliforniatumlare som tros finnas kvar.

I avtalet lovar Mexiko att skydda det marina ekosystemet i Californiaviken. Planen stöttas av DiCaprio och den mexikanska telekommiljardären Carlos Slims stiftelser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons