Annons
Nyheter

Constand: "Ville att det skulle få ett slut"

Andrea Constand, målsägande i rättegången mot Bill Cosby, vittnar om hur hon var "stelfrusen" sedan den sexualbrottsåtalade komikern drogat henne och hur han förgrep sig på henne när hon var hjälplös. - Jag ville att det skulle få ett slut, säger hon.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Andrea Constand darrade på rösten när hon beskrev händelsen som ägde rum i Cosbys hem i Philadelphia 2004, medan den åtalade komikern då och då skakade på huvudet.

””

Enligt Constand träffades hon och Cosby för första gången 2002 när hon nyligen hade tillträtt som chef för Temple Universitys dambasketlag, och han var universitetets i särklass mest berömda tidigare student.

Annons

Efter en rad telefonsamtal började Cosby bjuda över Constand till sitt hem på middagar och även andra aktiviteter som jazzkonserter.

””

"Slappna av"

Hon uppger att hon avvärjt Cosbys sexuella närmanden innan han förgrep sig på henne. I januari 2004 bjöd han henne hem till sig för att de skulle diskutera hennes karriärval. Den kvällen erbjöd han henne tre blå piller som han kallade för hennes "vänner" och som skulle hjälpa henne "slappna av".

Hon frågade honom om det var örtmedicin och han nickade, enligt vittnesmålet.

””

Efter övergreppet kände hon sig förnedrad och återvände till komikerns hem den påföljande kvällen för att fråga vad för sorts piller hon fått, men fick inget svar.

””

Liknande berättelse

Berättelsen liknar den som Kelly Johnson, det första vittnet i rättegången, delade med sig av.

Hon säger att hon avstod från att berätta om hur Cosby drogade och förgrep sig på henne av rädsla för att ingen skulle tro henne om hennes ord ställdes mot "världens största kändis".

Cosby står inte åtalad för något brott mot Johnson, men åklagarsidan använder hennes vittnesmål för att försöka visa att brottet han är åtalad för - att han ska ha drogat och förgripit sig sexuellt på Andrea Constand - följer ett mönster av tidigare liknande händelser.

Kelly Johnson vittnar om att Cosby gav henne ett piller för att "slappna av" när hon träffade honom 1996. Hon förlorade medvetandet, och när hon sedan vaknade var hon delvis avklädd och Cosby tvingade henne att vidröra hans kön.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons