Annons
Nyheter

CNN sparkar ännu en efter Trump-kritik

Programledaren Reza Aslan kallade USA:s president Donald Trump för "en skithög" på Twitter. Det kostade honom jobbet. Tv-kanalen CNN meddelar nu att det inte blir någon andra säsong av Aslans program "Believer", skriver The Hollywood reporter.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Programledaren Reza Aslan kallade USA:s president Donald Trump för "en skithög" på Twitter. Det kostade honom jobbet. Tv-kanalen CNN meddelar nu att det inte blir någon andra säsong av Aslans program "Believer", skriver The Hollywood reporter.

CNN anger inget skäl till sitt beslut, utan konstaterar bara att man bestämt sig för att inte fortsätta samarbetet.

Annons

Aslans kommentar var ett svar på president Trumps inlägg om att det senaste terrorattentatet i London visar att hans omstridda inreseförbud är nödvändigt. Aslan, som har bett om ursäkt för sin kommentar, skriver att han är "väldigt besviken" över CNN:s beslut men säger sig ändå ha förståelse för att kanalen måste "skydda sitt varumärke som opartisk nyhetsförmedlare" och att det är bäst att man nu går skilda vägar.

"Believer" är ett program där religionshistorikern Reza Aslan undersöker troende grupper runt om i världen.

Nyligen fick komikern Kathy Griffin sparken från CNN efter att ha lagt upp en bild på sociala medier där hon poserade med något som liknade Donald Trumps blodiga avhuggna huvud.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons