Annons
Nyheter

Cliff Richard stämmer BBC

För en månad sedan lades sexbrottsmålet mot Cliff Richard ned. Nu stämmer den folkkäre artisten tv-kanalen BBC och polisen i South Yorkshire.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

För en månad sedan lades sexbrottsmålet mot Cliff Richard ned. Nu stämmer den folkkäre artisten tv-kanalen BBC och polisen i South Yorkshire.

Anledningen till hans anmälan är att BBC visade direktsända bilder från polisens razzia hemma hos stjärnan för två år sedan, då han stod anklagad för en rad sexuella övergrepp som skulle ha skett mellan 1958 och 1983. Anklagelserna lades ned i juni i år, på grund av bristande bevis.

Annons

I ett uttalande på sin hemsida skriver Richard: "Mitt liv vändes upp och ned och mitt rykte, över hela världen, skadades i onödan".

75-årige Cliff Richard är en av Storbritanniens mest folkkära artister. Han slog igenom som landets motsvarighet till Elvis Presley på 1950-talet och är den ende sångaren som legat etta på den brittiska topplistan under sex årtionden, från 50-talet till 90-talet. 1995 adlades han till Sir Cliff av drottning Elizabeth.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons