Annons
Nyheter

Cissi Wallin lämnar Metro efter tolv år

Efter tolv år har medieprofilen Cissi Wallin skrivit sin sista krönika i tidningen Metro. I alla fall under den nuvarande chefens regi. Anledningen är ett infekterat bråk där Wallin har satts på "paus" från sitt uppdrag.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

Enligt Cissi Wallin har Metros publisher Thomas Eriksson beslutat om pausen på grund av saker hon har skrivit på Instagram. Hon accepterar dock inte att Metro lägger sig i vad hon gör på sociala medier och påpekar att det aldrig tidigare har varit ett problem att hon har poddat, bloggat och gjort tv-program vid sidan av sitt frilansuppdrag för tidningen.

””

Sätts på paus

””
Annons

Deplatforming - deplattformering på svenska - innebär att man gör det svårare för en person att kunna uttrycka sina åsikter inför en bred publik.

Cissi Wallin har tidigare fått kritik för att bland annat ha skrivit ut namn på män som anklagats under metoorörelsen, trots att de inte varit dömda. Hon har också använt sociala medier för att organisera feministiska demonstrationer och protester.

Vill inte tillbaka

Enligt Cissi Wallin vill Thomas Eriksson utvärdera hennes Instagramflöde i vår för att fatta nytt beslut i frågan. Men hon är inte intresserad av att komma tillbaka efter pausen.

””

I ett mejl till TT kommenterar Thomas Eriksson pausen:

"Det finns skäl till beslutet som Cissi Wallin inte redogör för, men diskussionen kring det vill jag hålla mellan henne och mig. Huvudanledningen är att det uppstått en förtroendeskada och vi har haft en konstruktiv dialog kring detta som i går oväntat avbröts. Cissi Wallin är en fantastisk skribent med viktiga åsikter och jag hoppas att detta ska lösa sig så att hon kommer tillbaka som kolumnist hos Metro."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons