Annons
Nyheter

Bergström: Jobbigt men underbart

Jonas Gardell och Eva Dahlgren var två av de många artisterna som hyllade Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern. Det blev en känslosam kväll. "Jobbigt men underbart", som vännen och kollegan Helena Bergström uttryckte det.(TT)
Publicerad 12 december 2017

Stämningen var andaktsfull och fylld av förväntan när kvällens värdpar Helena Bergström och Björn Kjellman steg upp på scenen på måndagskvällen. Helena Bergström förberedde tidigt publiken på att det skulle bli en kväll fylld av såväl skratt som tårar.

””
””

I publiken satt både vänner, fans och familj till Rikard Wolff och för många blev det här en känslosam kväll. Flera personer grät stilla när bilder och filmsekvenser från Wolffs karriär visades från scenen.

Annons

Många skrattade

Eva Dahlgren var först ut bland artisterna och bjöd på en avskalad version av "Mitt liv" från 1987, blott ackompanjerad av piano. Senare framträdde Lisa Ekdahl med en tolkning av Rikard Wolffs "En pojke på månen".

Men det dök också upp mer dansanta nummer med tydliga influenser av disco och house. Och många skrattade ordentligt när Helena Bergström och Björn Kjellman berättade anekdoter om den framlidne Rikards Wolffs stora telefonbok där både ett och två märkliga och svårtydda namn fanns med bland de många sidorna.

Jonas Gardell fick ordentliga applåder för ett tal där han vävde ihop Rikard Wolffs liv med Priderörelsens kamp.

"Talade till folks hjärta"

När Gardell efter konserten får frågan om vad det var som människor uppskattade hos Wolff behöver han inte lång tid på sig att svara.

””

Helena Bergström är inne på samma spår och konstaterar att hon nu går in i en ny fas av sorgearbetet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons