Annons
Nyheter

Axel vill inspirera i "Idol"

Två dagar före studenten förändrades Axel Schylströms liv för alltid. I dag är han på uppåtmarsch i "Idol" och tar gärna rollen som förebild. - Jag måste försöka nå mina mål även om det skiter sig, säger 22-åringen inför fredagens direktsändning.(TT)
Publicerad 1 oktober 2015

Axel Schylström är lite förkyld, men tror inte att det kommer att påverka framträdandet på fredag. Han är bara taggad. Hela "Idol"-färden har varit fantastisk, berättar han, och första fredagsfinalen gav "extrem mersmak". Nervositeten är nästan borta.

””

Hanterar olyckan

Annons

För tre år sedan var en tv-scen i strålkastarljus svårare för Axel att föreställa sig. Sommaren 2012 brännskadades han svårt när han klättrade upp på ett tåg och fick 16 000 volt genom kroppen. Han berättar att han sällan pratar om själva olyckan, hellre om hur han har hanterat tiden efteråt - och fortfarande gör.

””

Efter olyckan har han bland annat föreläst om att nå sina mål och drömmar. Han sökte till "Idol" för att verkligen mena det han förläste om. Att få hålla på med musik var alltid hans dröm, och om andra ser honom som en förebild och inspireras av att han vågade ta steget blir han bara glad, säger han.

"One-hit wonders"

Att "Idol" och musiken är viktigt för honom märktes inte minst när han framförde en känslosam version av Veronica Maggios "Snälla bli min" under kvalfinalen.

””

På fredag är temat "one-hit wonders". Axel Schylström ska sjunga Eagle-Eye Cherrys "Save tonight".

””

Han beskriver "Idol"-deltagarna som ett tajt gäng med många olika personligheter och musikstilar. Han ser inte de andra som konkurrenter, men är fullt medveten om att det är en tävling. Han vill inte behöva lämna i första taget, utan vill gå som långt som möjligt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons