Annons
Nyheter

Anderson Paak om succén: Var i total chock

Hajpade Grammypristagaren Anderson Paak är i Sverige för att möta publiken, både på scen och i "Skavlan". I november förra året kom det hyllade albumet "Oxnard", och redan i april släpper han nytt igen. - Det är verkligen musik på mitt sätt.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Anderson Paak ler ofta, och han har nära till skratt, där han sitter i logen på SVT i väntan på inspelningen av "Skavlan". Den Kalifornienfödde artisten, trummisen, rapparen, producenten, r'n'b- och soulsångaren - han är svår att sätta i ett fack - har just nu all anledning att vara nöjd med tillvaron.

I USA kom genombrottet 2015 när han medverkade på Dr Dres album "Compton", och efter den hyllade skivan "Malibu" som släpptes året därpå har det gått spikrakt uppåt för den 33-årige amerikanen Brandon Paak Anderson.

Annons

Grammy för "Bubblin"

Framgångarna innefattar samarbeten med giganter som Dr Dre, Snoop Dogg och Kendrick Lamar, inbokade spelningar i klassiska Madison Square Garden i New York och en nyvunnen Grammy, för bästa rapframträdande med singeln "Bubblin". Nyligen hade han en spelning på Annexet i Stockholm med sitt band The Free Nationals.

””

TT: Du har rönt stora framgångar den senaste tiden, hur är livet?

””

"Var i total chock"

Redan 2016 fick han två Grammy-nomineringar för albumet "Malibu", men att han skulle kamma hem ett pris på årets gala hade han inte räknat med.

””

I april släpper han det nya albumet "Ventura", det fjärde i ordningen med namn efter en plats i Kalifornien. Albumet producerade han samtidigt som det senaste "Oxnard", som kom ut i november 2018.

””

Ovan med svensk kyla

TT: Du fortsätter att göra musik om Kalifornien, hur har platsen format dig?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons