Annons
Nyheter

Alice B vågar vara "rådeppig"

Singer-songwritern med västkustens mest finstämda, och deppiga, låtar är tillbaka. På nya plattan "Kanske" har Alice B gjort det mest själv - och valt låtar helt efter eget huvud. - Jag har inte tänkt på vad andra ska tycka eller om det blir för deppigt. Så den är ju rådeppig!(TT)
Publicerad 11 mars 2019
””

Alice B, eller Alice Botéus som hon heter egentligen, slog igenom med ett hyllat självbetitlat album 2012. Fyra år senare kom "Så unga", som även det fick fina recensioner, och hon har också gett ut musik med bandet School 94. Trots det är hon nervös inför att albumet "Kanske" släpps den 15 mars.

””

Passande titel

Annons

En av anledningarna kan vara att hon den här gången har gjort mer som hon brukar göra hemma. Lagt en gitarr, sedan sång, allt i snabb och lekfull takt.

””

Titeln "Kanske" har hon haft med sig länge då hon tyckte den kändes passande - det var inte ens säkert att det skulle bli en skiva till.

””

"Ganska stressigt"

Förutom soloskivan jobbar Alice B även på en ny platta med School 94. Och så har hon skaffat ett "riktigt" arbete.

””

TT: Det låter stressigt?

””

"Stökigt och ambivalent"

Vad som händer framöver är även det något oklart. Det bliri några livespelningar i alla fall. Hennes bolag Luxury lägger ner i maj och ungefär samma sak hände efter hennes första skiva när EMI, som hon låg på då, köptes upp.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons