Annons
Nyheter

VW fuskade även med bensinmotorer

Kritiken växer mot Volkswagen efter nya uppgifter att företaget fuskat även med bensinmotorer. - Ett tydligt tecken på att koncernen behöver vända på flera stenar, säger Motormännens informationschef Jon Stenbeck Hur många av bilarna som körs omkring på svenska vägar är ännu oklart.(TT)
Publicerad 4 november 2015

Den tyska biljätten kröp i tisdags ännu en gång till korset. Nu för att meddela att ytterligare 800 000 bilar omfattas av företagets fusk gällande utsläpp och bränsleförbrukning. Siffran är dock inte det mest anmärkningsvärda utan att det för första gången meddelas att även bensinmotor inkluderas. Bilägare har drabbats i form av bilarna dragit mer bränsle än vad som angivits.

””

Cirka 98 0000 bensindrivna bilar omfattas meddelade Tysklands transportminister Alexander Dobrindt som kallar det hela "oacceptabelt".

Annons

Enligt företagets svenska presschef Marcus Thomasfolk är det heller inte klart om bilar på den svenska marknaden omfattas.

Elva miljoner bilar

Det var i september som de första uppgifterna framkom om hur den tyska biljätten fuskat med utsläppsvärden totalt elva miljoner bilar. I Sverige har tidigare angivits att cirka 230 000 bilar omfattas.

När det gäller återkallande av bilar har inte mycket hänt för de svenska bilägarna. Berörda kunder har informerats via brev men åtgärderna planeras fortfarande inte ske förrän tidigast 2016.

””

Rättsliga åtgärder

Motormännen har meddelat att man kan tänkas vidta rättsliga åtgärder men Jon Stenbeck säger dock att man vill avvakta besked från KBA innan beslut tas. Klart är att de nya avslöjandena upprör:

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons