Annons
Nyheter

Svagt ned på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backade något på tisdagen. De ledande Europabörserna hade däremot en bättre dag. Vid börsens stängning hade OMXS-index sjunkit 0,1 procent. Ett maratonmöte på måndagskvällen lyckades avvärja regeringskrisen i Tyskland. Och det gav positiva reaktioner på flera av Europas börser.(TT)
Publicerad 3 juli 2018

Vid börsens stängning hade OMXS-index sjunkit 0,1 procent.

Ett maratonmöte på måndagskvällen lyckades avvärja regeringskrisen i Tyskland. Och det gav positiva reaktioner på flera av Europas börser.

Annons

Electrolux hade en tung dag och sjönk 1,8 procent.

Indextunga H&M var en av dagens vinnare med en uppgång på 1,5 procent. Dagens industri skriver att Stefan Persson fortsätter att köpa aktier, den här gången för totalt 1 090 miljoner kronor enligt uppgifter från ägardatatjänsten Holdings.

Morgonens räntebesked från Riksbanken var odramatiskt men fick banksektorn att till en början vända nedåt för att sedan stiga.

Swedbank steg 0,8 procent och SEB 0,1 procent. Handelsbanken slutade oförändrat medan Nordea sjönk 0,4 procent.

Bland övriga vinnare märktes Alfa Laval, upp 1,3 procent tack vare rekommendationshöjning från behåll till köp av Kepler Cheuvreux, liksom SKF som steg 1,7 procent.

Ytterligare en vinnare fanns i bilsäkerhetsföretaget Autolivs avknoppning Veoneer som efter måndagens debut på Stockholmsbörsen fortsatte uppåt. Aktien steg 1,7 procent.

På Europabörserna steg FTSE-index i London med 0,6 procent, Parisbörsens CAC-index ökade 0,8 procent och DAX-index i Frankfurt lyfte 0,9 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons