Annons
Nyheter

Scania utreds i Brasilien

Brasiliansk polis har genomfört en husrannsakan på Scanias huvudkontor i São Paulo. Åklagare misstänker att företaget är involverat i en korruptionshärva där en halv miljard kronor förskingrats från Brasiliens kulturdepartement, skriver DN.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Brasiliansk polis har genomfört en husrannsakan på Scanias huvudkontor i São Paulo. Åklagare misstänker att företaget är involverat i en korruptionshärva där en halv miljard kronor förskingrats från Brasiliens kulturdepartement, skriver DN.

Brasilianska myndigheter misstänker att Scania förskingrat 35 miljoner kronor som bolaget fått i bidrag av det brasilianska kulturdepartementet.

Annons

Bidragen var ägnade åt att stödja det lokala kulturlivet, men har enligt utredningen använts till bolagets privata tillställningar. Pengarna kommer från ett av kulturdepartementets sponsringsprojekt som ger företag skattelättnader om de satsar på kulturprojekt.

Patricia Acioli, Scanias presschef i Brasilien, säger till DN att hon aldrig hört talas om kulturprojektet som misstankarna rör.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons