Annons
Nyheter

Saudiarabien närmar sig oljerekord

Priset på olja sjunker på måndagen i takt med att Saudiarabien vrider upp produktionstakten. Vid niotiden i dag kostade ett fat brentolja 78,28 dollar, en nedgång med 1,17 procent. Signaler om en inbromsning i ekonomin i Asien minskar efterfrågan och får priserna att falla ytterligare.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

Priset på olja sjunker på måndagen i takt med att Saudiarabien vrider upp produktionstakten. Vid niotiden i dag kostade ett fat brentolja 78,28 dollar, en nedgång med 1,17 procent. Signaler om en inbromsning i ekonomin i Asien minskar efterfrågan och får priserna att falla ytterligare.

Sedan maj har Saudiarabien ökat produktionstakten med 700 000 fat om dagen och närmar sig rekordet på 10,72 miljoner fat om dagen från 2016.

Annons

USA:s president Donald Trump twittrade i helgen att Saudiarabiens kung Salman bin Abdulaziz Al Saud hade lovat att producera ännu mera olja. Vita Huset backade dock senare och kom med ett nytt besked om att kungen sagt att landet kanöka produktionen vid behov.

Produktionen i Ryssland och USA har också ökat, vilket betyder att de tre länderna tillsammans står för tredjedel av världens oljeproduktion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons