Annons
Nyheter

Sänkt kreditbetyg för VW

Ratinginstitutet Standard & Poor's (S&P) har sänkt kreditbetyget på Volkswagen (VW) till A-minus och varnar för ytterligare sänkningar. Enligt S&P har VW:s utsläppsfusk med dieselmotorer både skapat en betydande finansiell risk och skadat förtroendet för bolaget.(TT)
Publicerad 12 oktober 2015

Ratinginstitutet Standard & Poor's (S&P) har sänkt kreditbetyget på Volkswagen (VW) till A-minus och varnar för ytterligare sänkningar.

Enligt S&P har VW:s utsläppsfusk med dieselmotorer både skapat en betydande finansiell risk och skadat förtroendet för bolaget.

Annons

Den finansiella smällen för den 78-åriga biltillverkaren ser ut att bli omfattande sedan VW uppgett att elva miljoner fordon runt om i världen måste återkallas för att hantera mjukvara som förvränger dieselmotorernas utsläppsnivåer.

Bara själva åtgärdsprogrammet beräknas kosta drygt 50 miljarder kronor. Ovanpå detta har USA:s miljöskyddsverk EPA flaggat för att VW kan bötfällas med upp till omkring 150 miljarder kronor.

Därtill kan det bli stora böter även i Europa, Asien, Sydamerika och Australien, samt kännbara ersättningskrav från såväl bilägare som återförsäljare och aktieägare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons