Annons
Nyheter

Så hittar du billigaste biljetten

Att försöka hitta det bästa priset på en flygresa till värmen kan kännas som ett lotteri. Nu har två studenter på KTH knäckt hemligheten. När är det billigast att flyga?(TT)
Publicerad 2 juli 2016

När är det billigast att flyga? Den frågan har miljontals svenskar ställt sig - även Stina Karlsson och Ida Janér som pluggar industriell ekonomi med inriktning mot tillämpad matematik på Kungliga tekniska högskolan (KTH).

””

Underlaget för KTH-studenternas kandidatexamensarbete är ett års sökningar - hela 27,5 miljoner - på jämförelsesajten flygresor.se. Med en avancerad statistisk metod, multipel linjär regressionsanalys, har de sedan försökt hitta mönster och faktorer som påverkar flygpriserna.

Annons

Billigast i början av veckan

Kanske inte helt oväntat är det smart att vara ute i god tid när man bokar semesterresan, framförallt kortresor som blir billigare och billigare ju längre tid i förväg man bokar.

””

Men vilken veckodag man reser är också en viktig faktor när man jagar ett så förmånligt flygpris som möjligt. Allra billigast är det att flyga i början av veckan.

””

Sista minuten inte kört

Har man inte haft möjlighet att boka i god tid är det ändå inte helt kört att hitta en billig flygresa i sista minuten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons