Annons
Nyheter

Tesla öppnar fabrik i Kina

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla kommer att öppna en fabrik i Shanghai. Kontraktet som skrevs under i dag innebär att ett kombinerat fabriks- och forskningskomplex med kapacitet att tillverka 500 000 bilar om året kommer att öppna i den kinesiska staden.(TT)
Publicerad 10 juli 2018

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla kommer att öppna en fabrik i Shanghai. Kontraktet som skrevs under i dag innebär att ett kombinerat fabriks- och forskningskomplex med kapacitet att tillverka 500 000 bilar om året kommer att öppna i den kinesiska staden.

Beskedet kommer efter långdragna förhandlingar och innebär att Tesla kan stärka sin position på den snabbt växande elbilsmarknaden i Kina. Samtidigt slipper företaget att betala höga importtullar.

Annons

Efter att handelstullarna mellan Kina och USA införts får kinesiska spekulanter på en Tesla-bil räkna med 20 procents högre kostnad.

En S-sedan kostar nu exempelvis 1,1 miljoner kronor. För just Tesla är Kina en oerhört viktig marknad där 17 procent av bolagets omsättning kopplas till landet. Tesla exporterar också 15 000 bilar årligen till Kina.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons