Annons
Nyheter

Polestar vill stå på egna ben

För inte särskilt länge sedan hette det att elbilen Polestar skulle bli Volvo Cars prestandamärke. Så verkar det inte alls bli. - Polestar kommer definitivt att vara något annat än bilmärket Volvo, säger vd:n Thomas Ingenlath.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

De flesta bolagen som tillverkar premiumbilar har vad som brukar kallas ett prestandamärke. Mercedes har AMG och BMW har sin M-serie. I grunden handlar det om att spetsa utvalda modeller med fler hästkrafter, bättre bromsar och fjädring och ett tuffare utseende.

När Volvo Cars för några år sedan gjorde klart att man nu tillhörde premiumskaran på marknaden, drog de flesta slutsatsen att Polestars framtid var utstakad. Men vd:n Thomas Ingenlath understryker med emfas att det inte är vad Polestar handlar om idag. Han vill tvärtom tona ner kopplingen till Volvo Cars.

Annons

Skapa nytt bilmärke

””
””

Thomas Ingenlath understryker också att det blir lättare för ett självständigt Polestar att ta sig an konkurrenterna, i första hand Tesla Model 3, än om bolaget var en underavdelning till Volvo Cars.

Inget bling-bling

Polestar 2, som premiärvisades på nätet i förra veckan, får en hel del uppmärksamhet på bilmässan i Genève, där det ärligt talat inte visas upp särskilt många nya modeller som är klara för produktion. På nära håll är designen mer spännande än vad som framgick av webbsändningen. Det finns nästan inget bling-bling på bilen och designen är närmast industriell. Den har också kallats "nordisk".

””

Polestar 2 kommer inte att få den spärr vid 180 kilometer i timmen som Volvo Cars avslöjade i veckan att bolaget inför på alla sina modeller från 2020.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons