Annons
Nyheter

Nya regler för kinesiska företagsnamn

Kinesiska företag ska förbjudas att använda ord som "Kina", "kinesisk" eller "stat" i sina namn, skriver den partivänliga tidningen People's Daily, med hänvisning till ett nytt utkast från tillsynsmyndigheter.(TT)
Publicerad 10 juli 2018

Kinesiska företag ska förbjudas att använda ord som "Kina", "kinesisk" eller "stat" i sina namn, skriver den partivänliga tidningen People's Daily, med hänvisning till ett nytt utkast från tillsynsmyndigheter.

Enligt utkastet är användande av vissa ord i företagsnamn "skadligt för statens och samhällens intressen", och bör därför förbjudas.

Annons

Reglerna skulle också stoppa ickestatliga bolag från att beskriva sig som "centrala", "nationella", "statliga", eller "internationella".

Företag ska även förbjudas att använda ord för andra länder, utländska regioner, företag eller organisationer, eller använda namn som syftar till att lura allmänheten, enligt tidningen.

Tidningen uppger inte om de nya reglerna kan kopplas till dispyter om intellektuell egendom som har varit en stor fråga mellan Kina och USA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons