Annons
Nyheter

Norwegian skickar notan till Boeing

Norwegian kommer att begära ersättning från Boeing för kostnader relaterade till de inställda avgångarna. - Vi kommer att skicka räkningen till Boeing, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

Under tisdagen beslutade europeiska flygsäkerhetsmyndigheter att förbjuda trafik med Boeing 737 Max 8-plan efter söndagens krasch i Etiopien.

Beslutet drabbar bland annat Norwegian som ställt in minst 30 avgångar under onsdagen, varav nio från Arlanda. Kostnaderna förknippat med detta tänker Norwegian kräva Boeing på.

””
Annons

Hur stora kostnader bolaget räknar med för de inställda avgångarna kan hon inte svara på.

””

Utöver de 18 Boeing 737 Max 8-plan som finns i Norwegians flotta har ytterligare 110 exemplar beställts.

Med anledning av olyckan som kostade 157 personer livet ställer Boeing in en planerad visning av det nya flaggskeppet 777X under onsdagen. I en skriftlig kommentar till Ritzau skriver Boeing att bolaget är djupt berört av olyckan och att man fokuserar på att hjälpa kunderna.

Flygplansmodellen 777X som har kapacitet att rymma 425 passagerare, och med sina 77 meter är det största Boeingplanet någonsin, har redan sålts i 300 exemplar. Modellen 737 Max 8 som varit inblandad i två dödliga flygkrascher har funnits i tre år.

Boeingaktien har fallit från 423 dollar före kraschen till 371 dollar i onsdagens förhandel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons