Annons
Nyheter

Misstänkt i Falcon Funds-härva på svensk mark

Den svenska affärsmannen, som är en av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds, har landat i Sverige, skriver Expressen. Enligt tidningen ska mannen ha landat på Bromma flygplats med ett flygplan från Ungern under torsdagseftermiddagen.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Den svenska affärsmannen, som är en av de huvudmisstänkta i pensionshärvan kring Falcon Funds, har landat i Sverige, skriver Expressen. Enligt tidningen ska mannen ha landat på Bromma flygplats med ett flygplan från Ungern under torsdagseftermiddagen.

Mannen greps i Storbritannien 2017, men infann sig inte vid en domstolsförhandling i november i fjol och var internationellt efterlyst tills det att han greps tidigare i år. Enligt Expressen ska gripandet ha skett i Ungern.

Annons

Häktesförhandling väntas i Stockholm under fredagen och misstankarna mot honom i Sverige gäller bland annat grova bedrägerier och grovt penningtvättsbrott.

Falcon Funds, som är baserat på Malta, misstänks för att ha tömt premiepensionsfonder på cirka två miljarder kronor och omkring 22 000 sparare beräknas ha blivit blåsta av bolaget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons