Annons
Nyheter

Långt kvar till jämställda styrelser

Bland börsens storbolag närmar sig andelen kvinnor i styrelserna 40 procent. Men räknas landets samtliga aktiebolag in i statistiken landar andelen på 20 procent, rapporterar Dagens industri.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Bland börsens storbolag närmar sig andelen kvinnor i styrelserna 40 procent. Men räknas landets samtliga aktiebolag in i statistiken landar andelen på 20 procent, rapporterar Dagens industri.

Det är affärsinformationsföretaget Creditsafe som på Di:s uppdrag rangordnat landets län utifrån andelen kvinnor i de aktiva aktiebolagens styrelser.

Annons

Även om utvecklingen går långsamt är trenden svagt positiv i de flesta delarna av landet. I 19 av Sveriges 21 län har andelen kvinnliga ledamöter ökat något under det gångna året. Men det rör sig i de flesta fall om mycket små ökningar på mindre än en procentenhet.

Sämst är kvinnorepresentationen i entrepenörstäta Småland. I Jönköpings och Kronobergs län ligger andelen kvinnliga styrelseledamöter runt 17 procent, skriver tidningen. I närliggande Kalmar län är andelen kvinnliga styrelseledamöter något högre, men fortfarande en bit under rikssnittet.

Gotland och Stockolm är de län där andelen kvinnor i styrelserna är störst, närmare 22 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons