Annons
Nyheter

Läget viktigt för köpare på osäker marknad

- Det känns ändå ganska säkert att köpa nära stan, säger Johanna Josefsson, som ska köpa bostad för första gången. Hon är noga med läget när hon letar. På en osäker marknad känns det tryggare att köpa centralt, tycker spekulanterna som TT har talat med.(TT)
Publicerad 6 januari 2019

Efter stiltjen i december drar bostadsmarknaden i gång igen. Många undrar nog vart bopriserna är på väg - upp, ned eller står de kanske still? Bland experterna råder delade meningar, men köparna hoppas på sänkta eller stillastående priser.

Det är många spekulanter som trängs i den lilla ettan på Söder i Stockholm. Den är fin, tycker nog många av dem, och framför allt ligger den centralt.

Annons

Johanna Josefsson, 27 år, är en av intressenterna. Hon ska köpa sin första lägenhet och har tittat på flera lägenheter under hösten. För henne är läget viktigt, både för att trivas och som en trygghet då det blir dags att sälja.

””

Hyr i andra hand

Hon vet inte riktigt vart priserna tar vägen, men hon måste ha någonstans att bo. Just nu hyr hon i andra hand.

Johanna Josefsson tycker att det kommit ut ganska mycket lägenheter på marknaden efter decemberstiltjen, men ändå ska hon inte se fler just den här söndagen.

””

Men nyproduktion tittar hon inte så gärna på.

””

Hjalmar Wiklander, 25 år, har också sett ettan på Söder. Fin, tycker han. Men arkitektföräldrarna som följt med har en och annan synpunkt på lägenheten, som han dock viftar bort. Det är läget som är det viktiga, tycker han.

Centralt läge viktigt

””

Hjalmar Wiklander tror dock inte på några dramatiskt sjunkande priser, snarare stillastående,

Han har precis börjat titta efter lägenhet.

””

Han verkar hittills ha en ganska sorglös inställning till bostadsletandet. Blir det inte den ena så blir det något annat. Utbudet ser bra ut, tycker han.

Annons

Tror priserna står stilla

Johanna Holmsten, 27 år, är också precis i början av sitt bostadsletande.

””

Hon själv tittar ganska brett, både i innerstan och i närförorterna.

””

Läget är viktigt, tycker hon, liksom de andra spekulanterna.

””

Ännu har hon inte lagt bud på någon lägenhet, och just den här dagen ska hon vidare på fler visningar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons