Annons
Nyheter

Ingen rusch efter skor i juni

Försäljningen av skor minskade i juni med 4,1 procent jämfört med samma månad i fjol. Klädbutikernas försäljning ökade dock lite grann: plus 0,1 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Resultaten förklaras med att sko- och klädförsäljningen gick väldigt bra i juni 2015.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Försäljningen av skor minskade i juni med 4,1 procent jämfört med samma månad i fjol. Klädbutikernas försäljning ökade dock lite grann: plus 0,1 procent, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil.

Resultaten förklaras med att sko- och klädförsäljningen gick väldigt bra i juni 2015. "Om vi tittar på julis försäljning 2015 ser vi att det lär bli en oerhört tuff utmaning att slå då kläder ökade med över 13 procent och skor med närmare 18 procent", säger branschordförande Mikael Sandström i ett pressmeddelande.

Annons

Under det första halvåret har försäljningen ökat med 1,8 procent för kläder och 1,5 procent för skor. Den övriga detaljhandeln har gått betydligt bättre: plus 4,5 procent till och med maj. Alla jättar i branschen är dock inte med i statistiken. Exempelvis ingår inte Hennes & Mauritz.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons