Annons
Nyheter

Hopp om Kinaavtal lyfte Wall Street

Kurserna steg på New Yorkbörsen, efter ökat hopp om ett handelsavtal mellan USA och Kina. Köprekommendationer för chiptillverkare bidrog också till uppgången. Halvledarsektorn, som är starkt beroende av Kinahandeln, har ökat mer än 27 procent hittills i år.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Kurserna steg på New Yorkbörsen, efter ökat hopp om ett handelsavtal mellan USA och Kina. Köprekommendationer för chiptillverkare bidrog också till uppgången.

Halvledarsektorn, som är starkt beroende av Kinahandeln, har ökat mer än 27 procent hittills i år. Philadelphia semiconductor index steg 3 procent till en ny rekordnivå, men föll tillbaka något under senare delen av dagen och låg drygt 2 procent upp när börsen stängde.

Annons

Facebook steg under dagen men vände ner efter nya rapporter om att datauppgifter om användare återfunnits på Amazons molnservrar. Aktien föll med 0,4 procent.

ISM:s inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk i mars jämfört med februari till den lägsta nivån sedan augusti 2017. Dessutom visade siffror från lönehanteringsföretaget ADP den lägsta siffran för jobbtillväxt sedan september 2017. Men de rapporterna sänkte inte börshumöret.

Både Dow Jones industriindex och S&P500 steg 0,2 procent medan Nasdaqs kompositindex ökade 0,6 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons