Annons
Nyheter

Honduras likviderar "knarkbank"

Honduras finansinspektion meddelar att den ska ta kontroll över Banco Continental och tvinga bolaget i likvidation. Orsaken är att amerikanska myndigheter förra veckan anklagade banken för att ha tvättat knarkpengar i mer än tio år.(TT)
Publicerad 12 oktober 2015

Honduras finansinspektion meddelar att den ska ta kontroll över Banco Continental och tvinga bolaget i likvidation. Orsaken är att amerikanska myndigheter förra veckan anklagade banken för att ha tvättat knarkpengar i mer än tio år.

USA:s finansdepartement hävdar att sju företag, kopplade till flera medlemmar i en välkänd honduransk familj, är insyltade i härvan. Beskedet innebär att företagens tillgångar i USA kan komma att frysas.

Annons

Groupo Continental, styrt av den kände bankiren och politikern Jaime Rosenthal och hans son Yani Rosenthal, pekas ut som centrum för Centralamerikas mest omfattande nätverk för penningtvätt. Amerikanska myndigheter hävdar att den påstått kriminella verksamheten startade 2004 och pågick så sent som förra månaden.

En annan familjemedlem, Yankel Rosenthal, ordförande i ett honduranskt proffsfotbollslag och ex-minister, greps förra veckan i Miami för misstänkt inblandning i härvan.

Familjen Rosenthal, en av Honduras rikaste, förnekar kategoriskt att det förekommit något brottsligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons