Annons
Nyheter

Högre vinst för King

Det svenskgrundade spelutvecklingsbolaget King, som amerikanska Activision Blizzard vill köpa för motsvarande 50 miljarder kronor, redovisar en nettovinst på 143 miljoner dollar för tredje kvartalet. Motsvarande period i fjol uppgick vinsten till 142 miljoner dollar.(TT)
Publicerad 4 november 2015

Intäkterna från Candy Crush Saga och övriga spel uppgick till 480 miljoner dollar, jämfört med 514 miljoner dollar ett år tidigare. Bruttobokningarna, en indikation på framtida intäkter, uppgick till 502 miljoner dollar, jämfört med 544 miljoner dollar tredje kvartalet 2014.

King hade under kvartalet 474 miljoner månatliga användare, jämfört med 495 miljoner användare ett år tidigare.

Annons

Activision Blizzard, som ligger bakom speltitlar som World of Warcraft och Guitar Hero, vill genom köpet av King stärka sin ställning på marknaden för mobilspel. Kings styrelse och en rad storägare har redan sagt ja till budet, som därmed ser ut att gå igenom.

King, som grundades i Sverige 2003, noterades på New York-börsen i mars i fjol. Bolaget har haft en tuff resa på börsen och det pris som Activision erbjuder, 18 dollar per aktie, ligger en bra bit under introduktionskursen 22:50 dollar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons