Annons
Nyheter

Hög prislapp på Iphone väcker uppståndelse

En prislapp i Sverige på uppemot 18 000 kronor för Apples nya Iphone. De svenska Iphone-priserna har fått flera analytiker att höja på ögonbrynen. Den i sammanhanget mindre, och lite billigare, Iphone Xr, kommer att kosta cirka 9 500 kronor i Sverige.(TT)
Publicerad 13 september 2018

Den i sammanhanget mindre, och lite billigare, Iphone Xr, kommer att kosta cirka 9 500 kronor i Sverige. Den som vill ha nya Xs måste vara villig att betala över 12 000 och den dyraste varianten Xs Max kostar strax över 18 000 med maximala 512 GB minne.

"Stötande"

Annons

"Dyrt, dyrt, dyrt. Apple verkar ha hittat på en egen dollarkurs när företaget översatte de amerikanska priserna till kronor", skriver Samuel Nyberg, redaktör på tidningen Macworld.

"De svenska Iphone-priserna är chockartade, aggressiva - ja närmast stötande." fortsätter Nyberg, som dock poängterar att "vi får mer och bättre av allt i Iphone XS jämfört med Iphone X. I Iphone XR får vi de bästa delarna av Iphone XS, men i en något billigare förpackning."

Och i Ny Teknik skriver Peter Ottsjö att lanseringen av den "billigare" Iphone Xr tyder på att inte ens Apple verkar vara säkra på att det är en bra strategi att lansera en Iphone som kostar över 14 000 kronor.

Billigare modell

"Man skulle kunna tro att Apple - påeldade av succén med Iphone X - är säkra på att deras kunder är redo att betala den sortens överpriser (...) Man skulle kunna tro det, om det inte vore för Iphone XR", skriver Ottsjö.

Dagens Nyheters Linus Larsson ställer sig frågan "Hur dyr Iphone vågar Apple göra?". Han skriver vidare att många Appleanvändare visserligen är lojala, men: "man ska inte inbilla sig att det inte finns gränser. De nya modellerna är förbättringar från Iphone X - snabbare, bättre skärm och uppdaterad kamera - men det är fråga om stegvisa uppgraderingar, knappast någon revolution även om företaget gör sitt bästa för att få det att låta så."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons