Annons
Nyheter

Hård kritik mot euroledare

Tuffa tag - eller för tuffa tag? Inte minst från vänster är kritiken stark mot euroländernas hårda krav på Grekland. Flera av de ekonomer som tidigare uppmanat euroledarna att efterskänka grekiska skulder och lätta på åtstramningarna blev än mer kritiska efter uppgifterna om eurozonens skärpta krav.(TT)
Publicerad 12 juli 2015

Flera av de ekonomer som tidigare uppmanat euroledarna att efterskänka grekiska skulder och lätta på åtstramningarna blev än mer kritiska efter uppgifterna om eurozonens skärpta krav.

"Den här eurogruppslistan med krav är galenskap. Hashtaggen ThisIsACoup (Det här är en statskupp) har helt rätt. Det här går långt bortom hårt till ren hämndlystnad, fullständig förstörelse av nationell suveränitet och inget hopp om lättnad", skrev amerikanske Paul Krugman på sin blogg hos tidningen New York Times.

””
Annons

Från EU-parlamentet riktade italienska Gianni Pittella, ledare för den socialdemokratiska partigruppen S&D, tung kritik mot framför allt den tyske finansministern Wolfgang Schäuble.

"Hans trick och politiska spel riskerar att leda Grekland till konkurs och till grexit. En så kortsiktig syn kan allvarligt komma att underminera den grund som Europeiska unionen står på", skrev Pittella i ett uttalande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons