Annons
Nyheter

Vestberg får chans till revansch på Verizon

Två år efter att han sparkats från vd-posten på Ericsson får 52-åringen Hans Vestberg nu samma uppdrag av den amerikanska mobiljätten Verizon Communications. - Ett av de mest intressanta jobb som en svensk kan få, säger analytikern Daniel Djurberg.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Vestberg rekryterades av Verizon för drygt ett år sedan. Han har sedan dess arbetat som teknikchef på mobiloperatören. Han ska enligt ett pressmeddelande från Verizon ersätta avgående Lowell McAdam den 1 augusti i år.

””

"Blandat track record"

Annons

Vestberg fick efter sex år på posten sparken som Ericssonchef sommaren 2016, sedan den svenska telekomtillverkarens styrelse blivit missnöjd med hur han hanterade kraftiga bakslag i försäljningen och lönsamheten för Ericsson.

””
””

På Verizon har Vestberg ansvarat för utveckling av Verizons fibernät, 4G-nät och 5G-tjänster.

””

"Vi rusar framåt"

Vestberg skriver i en kommentar att han är ödmjukt tacksam för att ha utsetts till Verizonchef i ett spännande och dynamiskt skede för bolaget och mobilindustrin.

"Vi upplever banbrytande förändringar i hur användare interagerar i den digitala världen, och vi rusar framåt för att hålla oss kvar i framkant av tekniken, anslutningsbarheten och mobiliteten", skriver han vidare.

Den 64-årige företrädaren McAdam har lett Verizon under sju års tid, under vilka Verizon-aktien ökat med 35 procent i värde. McAdam kommer fram till årsskiftet att vara arbetande styrelseordförande för Verizon.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons