Annons
Nyheter

Glass het i sommar - även bland hundar

Svenskarna köper mer glass än någonsin och nöjer sig numera inte med att äta glass själva. Också hundarna ska bjudas på glass - laktosfri och smaksatt med älgfärs, lax eller oxfilé. Svenskarna äter i snitt 12 liter glass per person och år.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Svenskarna äter i snitt 12 liter glass per person och år. I år är glass hetare än någonsin, enligt Stefan Carlsson, marknadschef vid glassbolaget Sia Glass, som hittills i år har ökat sin försäljning med 30 procent jämfört med samma period i fjol.

Numera vill många också låta sina hundar njuta av en egen glass i sommarvärmen. Med namn som "Lickin'Liver" och "Magic Moose" frestas hundarna med glass gjord på oxlever, laxfilé eller älgfärs.

””
Annons

Testade på taxar

Efter att ha testat olika smaker på sina egna taxar Hugo och Celine och kommit fram till att glass med spenat och palsternacka inte var något för dem, kom Sonja Catani fram till vad hundarna tyckte bäst om: glass med lax, lever och älgfärs.

Det är lax från Blekinge och älgfärs från Jägarförbundet som mals ned i glassen, som består av tillsatser blandas laktosfri yoghurt.

Hundglass började säljas på ett par restauranger i Stockholm i fjol och distribueras i år även av Hemglass, där den har visat sig vara populär, särskilt i landets större städer, enligt Anders Bengtsson, ansvarig för affärsutveckling vid Hemglassbilen.

"Risk för övervikt"

Men Hans Rosenberg, presstalesperson vid Svenska Kennelklubben, är skeptisk till hundglass.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons