Annons
Nyheter

Framtidstron minskar inom handeln

Butikernas tro på framför allt framtida försäljning och lönsamhet sjunker, enligt Framtidsindikatorn från Svensk Handel. Både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln avtar framtidstron i månadens Handelsbarometer. Framtidsindikatorn minskar med 6,6 enheter till 90. 5.(TT)
Publicerad 15 januari 2019

Butikernas tro på framför allt framtida försäljning och lönsamhet sjunker, enligt Framtidsindikatorn från Svensk Handel. Både inom dagligvaru- och sällanköpshandeln avtar framtidstron i månadens Handelsbarometer.

Framtidsindikatorn minskar med 6,6 enheter till 90.5. Även om januari brukar vara en svag månad för handeln är siffrorna lägre än motsvarande period både 2018 och 2017, enligt ett pressmeddelande.

Annons

"Många konsumenter håller igen på konsumtionen efter jul, vilket gör januari till en av årets svagaste månader för handeln. Med julhandeln i backspegeln är det inte överraskande att framtidstron sjunker, däremot är det något oroande att nivåerna är lägre än tidigare år", säger Karin Johansson, vd Svensk Handel.

Tron på lönsamhet såväl som antalet anställda ökar dock. Framtidsindikatorn för e-handeln stiger sammantaget med 1,5 enheter och landar på 109,2.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons