Annons
Nyheter

Fortsatt oro för italiensk bankkris

Oron kring de italienska bankernas relativt svaga finanser fortsätter att skapa turbulens på de finansiella marknaderna. På tisdagen bidrog bankoron till att den japanska yenen, som betraktas som en säker hamn i oroliga tider, stärktes mot den amerikanska dollarn, rapporterar nyhetsbyrån AFP.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Oron kring de italienska bankernas relativt svaga finanser fortsätter att skapa turbulens på de finansiella marknaderna.

På tisdagen bidrog bankoron till att den japanska yenen, som betraktas som en säker hamn i oroliga tider, stärktes mot den amerikanska dollarn, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Dagen före krävde Europeiska centralbanken (ECB) att Italiens tredje största bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, minskar andelen dåliga lån med 40 procent inom tre år.

Annons

En talesperson för Italiens premiärminister Matteo Renzi sade på måndagen att landet inte har några planer på att trotsa EU:s regler genom att pumpa in statliga pengar i bankerna, skriver Reuters.

De italienska bankerna pressades hårt under förra veckans börsturbulens, i spåren av den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons