Annons
Nyheter

Facebook gör nyhetsprogram med CNN och ABC

Sociala medier-jätten Facebook tar upp kampen om tv-tittarna och startar nyhetsprogram på sin videoplattform Facebook Watch. Programmen kommer att produceras enbart för Facebook, men i samarbete med olika nyhetsbolag som CNN, Fox News, ABC News och Univision.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Sociala medier-jätten Facebook tar upp kampen om tv-tittarna och startar nyhetsprogram på sin videoplattform Facebook Watch. Programmen kommer att produceras enbart för Facebook, men i samarbete med olika nyhetsbolag som CNN, Fox News, ABC News och Univision.

Efter anklagelser om att Facebook har bidragit till att sprida så kallade fake news under bland annat den amerikanska presidentvalskampanjen, säger företaget att det här också är ett sätt att motverka den typen av osanna historier.

Annons

"Tidigare i år gjorde vi ett åtagande att visa nyheter som är pålitliga, informativa och lokala på Facebook. Som en del av det skapar vi nu en dedikerad sektion för nyheter inom Watch, som produceras av nyhetsutgivare uteslutande för Facebook ", skriver Campbell Brown, Facebooks chef för nyhetssatsningen, i ett uttalande."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons