Annons
Nyheter

Burmeser givmildast i världen

Svenskarna hamnar på 28:e plats i världen när det gäller insamlingar och arbete för frivilligorganisationer, enligt ett index publicerat av den brittiska tidningen The Independent på nätet. Generösast i världen är burmeserna, där 92 procent av befolkningen skänkt till insamlingar under den gångna månaden.(TT)
Publicerad 11 november 2015

Svenskarna hamnar på 28:e plats i världen när det gäller insamlingar och arbete för frivilligorganisationer, enligt ett index publicerat av den brittiska tidningen The Independent på nätet.

Generösast i världen är burmeserna, där 92 procent av befolkningen skänkt till insamlingar under den gångna månaden.

Annons

Det ger Burma 66 procent i ett index med totalt 145 länder, som tagits fram av den brittiska välgörenhetsstiftelsen Charities Aid Foundation. USA intar en andra plats i listan med 61 procent, följt av Nya Zeeland, Kanada, Australien och Storbritannien.

Svenskarna når bara upp till 44 procent. Även norrmän, finländare och danskar har svårt att hävda sig i listan, med 49, 43 respektive 42 procent.

Sverige, Norge, Danmark och Finland tillhör dock samtidigt de tio största länderna i världen när det gäller skattefinansierat bistånd mätt som andel av BNP.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons