Annons
Nyheter

Brist på ekonomifrågor i debatten

Hillary Clinton förtydligade sin inställning till frihandel och Donald Trump var mer nertonad i de ekonomiska frågorna, än under den första debatten. - Trump hade gjort sin hemläxa bättre än förra gången, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom vid Stockholms Handelskammare.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

En av de stora ekonomiska frågorna som togs upp under debatten var frihandel. Hillary Clinton förtydligade sin ställning i frågan och talade om den konkurens som Kina utsätter USA för. Hon sade att landet måste sätta ett stopp för att Kina exporterar billigt stål till USA.

””

"Har stoppat blödningen"

Annons

Trump har hittills, och under den första debatten, varit extremt kritiskt inställd till att USA har öppnat sina gränser mot utländska företag - något som gjort att det varit svårt för honom att få näringslivets och ekonomernas stöd. Under nattens debatt tycker Hatzigeorgiou att Trump gick lugnare fram.

””

Inkomstskatten

The New York Times avslöjande om att Trump utnyttjat en förlust på över 900 miljoner dollar för att undvika att betala inkomstskatt var en av de frågor som avhandlades under debatten.

””

Hatzigeorgiou tycker inte att debatterna handlat så mycket om ekonomi hittills. Inför den sista debatten vill han se att de båda kandidaterna förklarar vad deras ekonomiska politik går ut på.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons