Annons
Nyheter

Billig el väntar i vinter

Elen fortsätter att vara billig. Och i vinter väntas elpriset hamna sju procent under förra vinterns nivå. - Och då ska man komma ihåg att folk var väldigt nöjda redan då, säger Faraz Azima, vd för prisjämförelsesajten Elskling. se. Elpriserna är historiskt sett låga.(TT)
Publicerad 9 oktober 2015

Elpriserna är historiskt sett låga. I september i år låg priset per kilowattimme på i snitt 20 öre. Det är 40 procent lägre än motsvarande period förra året.

Under sommarmånaderna, då förbrukningen är som minst och priset alltid är som lägst, har gapet mot fjolåret periodvis varit ännu större.

Annons

För den kommande vintern räknar marknaden med ett elpris på 26 öre per kilowattimme, sju procent lägre än förra vintern enligt Faraz Azima.

””

Jonas Stenbeck, försäljningschef på Vattenfall, räknar med ett vinterpris på 28 öre, något lägre än i fjol. Stenbeck tror inte att priserna kommer stiga radikalt.

””

Bakgrunden är att all energi, i synnerhet olja, blivit radikalt billigare, bland annat på grund av nya utvinningsmetoder. Dålig världskonjunktur bidrar till att efterfrågan, och därmed priserna, hålls nere.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons