Annons
Nyheter

Brexit ger medvind för bilhandeln

Bilhandeln ökade i juni med nästan 13 procent jämfört med i fjol, enligt branschorganisationen Bil Sweden. - Vi får en medvind av brexit, säger vd Bertil Moldén. Brexit ger inte bara negativa effekter, om man får tro Bertil Moldén, vd vid Bil Sweden.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Brexit ger inte bara negativa effekter, om man får tro Bertil Moldén, vd vid Bil Sweden. För bilmarknaden betyder britternas val att gå ur EU en blomstrande bilhandel, spår han.

””

Redan nu har försäljningen av bilar ökat jämfört med i fjol, något som enligt Bertil Moldén beror på ett lågt antal begagnade bilar och få varsel.

””
Annons

Utsläppsskandal inte påverkat

Någon nedgång i försäljningen av bilmärket Volkswagen - som tidigare har bluffat vid utsläppstester genom att manipulera mjukvaran i flera bilmodeller - har Bertil Moldén inte märkt av.

””

"Tecken på överhettning"

Privatleasing av bilar har vuxit i popularitet bland unga och kvinnor över 60 år, framhåller Bertil Moldén.

””

Men alla applåderar inte förbehållslöst den ökande bilförsäljningen. Peter Malmqvist, chefsanalytiker vid fondkommissionen Remium, ser den, liksom utlåning till hushållen, som ett uttryck för en överhettning av svensk ekonomi. Med den låga räntan riskerar konsumtionen att bli kreditfinansierad, vilket ger en på ytan uppblåst, men i själva verket skör, ekonomi, menar han.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons