Annons
Nyheter

Batteribilarna siktar på miljonstrecket

Försäljningen av laddbara personbilar i världen steg med 36 procent under årets första fyra månader. Det ser nu ut som att den globala marknaden för batteribilar i år för första gången korsar miljonstrecket.(TT)
Publicerad 4 juni 2017

Branschsajten Inside EVs sammanfattar försäljningen under tertialet, januari-april, till 259 000. Eftersom omsättningen av olika skäl brukar vara större senare på året förutspår sajten att "med lätthet över en miljon laddbara bilar för första gången kommer att kunna säljas 2017".

Bästsäljaren i april heter Baic EC180. Om den låter obekant så är det för att Baic med flera kinesiska tillverkare än så länge fokuserar nästan helt på den inhemska marknaden.

Annons

Och de ledande modellerna för fyramånadersperioden som helhet är bekanta även i Europa; Nissan Leaf med 18 229 exemplar världen över, Tesla S på 15 541 och Tesla X på 13 479, skriver Inside EVs med hänvisning till statistik från Sverige-baserade EV Sales.

Resten av året väntas försäljningen fortsätta öka kraftigt, inte minst som flera nya modeller är på väg ut. VW:s uppdatering av den eldrivna Golfen har exempelvis ännu inte nått ut på alla marknader, och det gäller även Hyundais helelektriska variant av Ioniq.

Och i höst tar produktionen av Teslas haussade Model 3 fart, samtidigt som Nissan i september avtäcker nästa generation Leaf.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons