Annons
Nyheter

Arbetslösheten fortsätter nedåt

Arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet på juni var totalt 346 000 inskrivna arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, en minskning med 8 000 på ett år. Sedan förra året har andelen inskrivna arbetslösa minskat från 7,5 till 7,2 procent.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet på juni var totalt 346 000 inskrivna arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, en minskning med 8 000 på ett år. Sedan förra året har andelen inskrivna arbetslösa minskat från 7,5 till 7,2 procent.

"Vi ser att arbetsmarknaden är stark och att arbetslösheten fortsätter sjunka. Jobben blir fler och många unga kommer ut i arbete. Men samtidigt finns unga som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Gemensamt för dem är att de ofta saknar en fullständig gymnasieutbildning", skriver Johan Bissman, tillförordnad analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Annons

Arbetslösheten fortsätter att minska bland inrikesfödda, där den är nere på 4,1 procent i slutet av juni. Bland utrikesfödda ökar tvärtom arbetslösheten något, till 21,1 procent.

"En förklaring är att fler nyanlända vill in på svensk arbetsmarknad", skriver Arbetsförmedlingen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons