Annons
Nyheter

Andersson vill inte straffa britter

Finansminister Magdalena Andersson (S) vill inte att EU ska "straffa" britterna för att de vill lämna unionen. Hon tycker att Storbritannien ska få gynnsamma utträdesvillkor.(TT)
Publicerad 5 juli 2016
””

Finansministern uppger att EU självklart kommer att fortsätta att handla med Storbritannien som är en viktig handelspartner för Sverige.

””

Hon menar att Storbritannien inte bara kan få behålla fördelarna med ett EU-medlemskap och slippa EU-krav till exempel miljökrav.

Annons

Finansdepartementet håller på med att ta fram nya prognoser för Sveriges ekonomi och de kan komma att påverkas av Storbritanniens folkomröstningsbeslut. Hur är dock för tidigt att säga, uppger Andersson.

Finansministern fick också frågor om hur ser på sparande kontra att spendera.

””

Magdalena Andersson glädjer sig åt att regeringen och Alliansen har enats om ett nytt överskottsmål för de offentliga finanserna på 0,33 procent över en konjunkturcykel. Åter hänvisar hon till finansdepartementets prognoser i slutet av sommaren när det gäller när överskottsmålet nås.

Andersson påpekar dock att väldigt stora underskott som ärvdes från den förra regeringen och den stora flyktinginvandringen har gjort målet svårare att nå.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons