Annons
Nyheter

Tranemobo ersätts för oskälig hyra

En Tranemobo har betalat oskäligt hög hyra för ett rum han hyrde i Stockholm under sex månader från 1 augusti 2012. Det har Hyresnämnden beslutat. Han ska därför få tillbaka 7800 kronor.
Nyheter • Publicerad 13 februari 2014
Genrebild.
Genrebild.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Hyresvärden tog 6000 kronor i månaden för ett möblerat rum med tillgång till gemensamma utrymmen i en lägenhet på Odengatan. Tranemobon anser dock inte att han hade tillgång till det som utlovats. Garderoben i hans rum var full av hyresvärdens saker och TV:n fungerade inte. Han upplever inte att han hade tillgång till gemensamma utrymmen.

Hyresnämnden anser att Tranemobons hyra var för hög. Den totala hyran för lägenheten var 14655 kronor. Det fanns dessutom ytterligare en som hyrde ett annat rum i lägenheten. Hyresnämnden anser att 4700 kronor är en skälig månadshyra för rummet.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons