Annons
Nyheter

Tranemo ser över ägandet

Tranemo kommun ska sälja ett antal fastigheter. Försäljningen är en del i en större översyn av kommunens ägande.
I nästa steg kan Kindbo i Limmared bjudas ut på marknaden.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2008
Tranemo kommun ska sälja ett antal fastigheter som inte har någon naturlig koppling till verksamheten. Ömmestorp 1:50, där Adolfssons bil idag hyr, är en av dem.
Tranemo kommun ska sälja ett antal fastigheter som inte har någon naturlig koppling till verksamheten. Ömmestorp 1:50, där Adolfssons bil idag hyr, är en av dem.Foto: Marie Haglund

Det finns idag tre kommunala aktörer i Tranemo som äger fastigheter. Tranemo Bostäder AB, Tranemo utvecklings AB och själva kommunen. Nu vill kommunstyrelsen se att rätt fastighet har rätt ägare.

Byggnader som saknar naturlig koppling till verksamheten ska säljas.

Annons

Hyreslägenheter ska i första hand ägas av Tranemo Bostäder AB, industrifastigheter av Tranemo utvecklings AB och byggnader för offentlig verksamhet av kommunen själv.

Två fastigheter är nu klara att sälja och fler ska utredas. Det handlar om Ömmestorp 1:50 i Tranemo där Adolfssons bil hyr idag och Storgatan 13 i Grimsås där Carl-Eriks bil är hyresgäst. I första hand ska de nuvarande hyresgästerna erbjudas att köpa.

Kindbo i Limmared och Tallkotten i Dalstorp samt ett garage på spårområdet i Limmared kan bli aktuella i ett nästa steg.

När det gäller Kindbo har Samhällsbyggnadsavdelningen och kommunens näringslivsansvariga fått i uppdrag att se på ett par olika alternativ för det gamla sjukhemmet.

En väg är att skapa ett företagshotell i fastigheten. I så fall anses Tranemo utvecklings AB som naturlig ägare.

Ett andra alternativ är att sälja Kindbo till någon som vill bygga seniorlägenheter. Det är också något som kommunen fått in som ett medborgarförslag.

Tallkotten i Dalstorp behöver användas som undervisningslokal under tiden Dalstorpsskolan byggs om. En försäljning där blir därför aktuell först när den är genomförd.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons