Annons
Nyheter

Tågen är framtiden

Sverige har mycket kvar att göra för att få tågtrafiken att fungera – idag är det dyrt, dåligt och långsamt jämfört med övriga Europa.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2008

– I Sverige är servicen fruktansvärt dålig. Vi har kommit på efterkälken, säger Tora Widfeldt.

Hon är aktiv medlem i Föreningen Svenska Järnvägsfrämjandet som tillsammans med kommunen har en utställning på Tranemo bibliotek. –?Tågresandet ökar kolossalt nu när bensinen är så dyr. Vi vill på ett enkelt sätt presentera hur man kan använda järnvägen, säger Tora Widfeldt.

Annons

Idag är det enklare att resa än förr, det är färre byten och bokar man tidigt kan man komma billigt undan. Men priserna kan bli bättre.

– SJ är svåra. Plötsligt säger de att de billiga biljetterna är slut. Där ska vi trycka på.

Hon tycker också att servicen är dålig jämfört med övriga Europa.

– På kontinenten är det rent, fräscht, toaletterna fungerar. Spanien är ledande med sina tåg som går i 350 kilometer i timmen.

– Om Götalandsbanan någon gång blir verklighet kan man åka från Göteborg till Jönköping på 20 minuter. Då kan folk pendla och slipper flytta.

Tora Widfeldt hoppas att tågen i framtiden stannar också i Hillared och Länghem. Det gör tåget från Borås på glasets dag den 14 juni då järnvägsutställningen flyttas till stationshuset i Limmared.

Föreningen Svenska Järnvägsfrämjandet är en partipolitiskt obunden förening som arbetar för att utveckla järnvägen.

Katarina Anicic
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons