Annons
Nyheter

Station är plats för de unga

Fritidsgården flyttar in i stationshuset. Och därmed slås två flugor i en smäll.
Nyheter • Publicerad 6 december 2008
Foto: 
Ozzy Toivonen, Nathalie Johansson och Daniela Belosevic, tre Limmaredsungdomar och fritidsgårdsbesökare. ?Det blir bra ? och bra att stationen inte bara är ett tomt hus?.
Ozzy Toivonen, Nathalie Johansson och Daniela Belosevic, tre Limmaredsungdomar och fritidsgårdsbesökare. ?Det blir bra ? och bra att stationen inte bara är ett tomt hus?.Foto: Magnus Josefsson

LIMMARED. Fritidsgården i Limmared öppnades 1997 och då var platsen Focus. Sedan 2006 är adressen Kindbo gamla sjukhem.

Men i ett glapp mellan de två lokalerna huserade fritidsgården faktiskt i just stationshuset.

Annons

–?Och det känns jätteroligt att komma tillbaka dit igen. Vi hoppas vara klara med flytten i början av nästa år, säger Ingrid Björk, ungdomskonsulent hos kommunen.

Kindbo lär förvandlas till ett hus med i första hand seniorlägenheter. En spekulant finns till fastigheten.

Lever upp

Att fritidsgården flyttar till stationen uppskattas av ungdomar och ledare. Här kommer man nära det gamla magasinet där en skateboardhall invigs 14 december.

–?Och vi kan använda hela stationshuset och får lokaler som kan utvecklas.

Där har ni en flugsmäll, en annan är att stationen äntligen kan leva upp. 2001 stängdes väntsalen och sedan dess har huset mest varit ett monument över tider som flytt.

Väntsal en dröm

Men kommunen hoppas kunna avverka ännu en fluga. I jakten på köpare av stationshuset har hela tiden en förhoppning funnits. Den som tar över bör/ska ordna väntsalsmöjligheter.

Spekulanter har funnits på huset. Men ingen har slagit till och resenärer har fått fortsätta vänta i snålblåsten ute på perrongen.

Ingrid Björk vågar inte lova något. Men visst är drömmen att en fritidsgård ska kunna kombineras med en väntsal och kanske ett litet café. µ

Tobias Hjelm
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons