Annons
Nyheter

Omkommen var ung Sjuhäradsbo

En man i 20-årsåldern dog av skadorna han ådrog sig vid en våldsam kollision med en buss på riksväg 27 sent på söndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2014
Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Föraren av bussen klarade sig men chockades svårt av händelsen och togs under dagen omhand av en krisgrupp.

Det var strax efter 23 i går kväll som den svåra olyckan inträffade en bit norr om Limmared på riksväg 27.

Annons

Det var en buss i linjetrafik och en personbil som frontalkrockade. Enligt ett vittne ska siktförhållandena varit dåliga på olycksplatsen.

– Bilen är helt demolerad, säger Tomas Gunnarsson, på stabschef räddningstjänsten.

Den omkomne föraren i bilen är en man i 20-årsåldern och hemmahörande i Sjuhärad. Han var vid olyckstillfället ensam i bilen.

I bussen färdades tre passagerare samt chaufför, samtliga omhändertogs av ambulanspersonal. Även ambulanshelikopter fanns på plats. Det är oklart om passagerarna i bussen ådrog sig några fysiska skador.

Transportbolaget Veolia som trafikerar sträckan upprättade under dagen en krisgrupp på Resecentrum i Borås. I krisgruppen ingick både personal från företaget och företagshälsovården.

– Först och främst går ju våra tankar till den avlidne och dennes familj, säger Eva Jacobsson, affärschef för Veolia transport i Borås.

Det här är andra dödolyckan på ett halvår där ett personfordon frontalkrockar med en linjebuss utmed riksväg 27.

– Det är klart att vi gör den reflektionen. Vi jobbar hela tiden med riskbedömning och kommer att invänta polisens utredning för att se vad den kommer fram till. Samtidigt arbetar vi själva med att få fram information som kan leda utredningen framåt. Många känner oro och får hjälp av den krisgrupp som finns tillhands, säger Eva Jacobsson.

Enligt de första uppgifterna från polisen sent på söndagskvällen ska personbilen ha kommit i bussens körfält. I övrigt vill polisen inte säga mer om olyckan, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Under bärgningsarbetet stängdes vägen av, men öppnades igen under måndagsmorgonen för trafik.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons