Annons
Nyheter

ND-politiker fick fönster krossade

För tredje gången på några månader har Carl Johan Backestiernas hem drabbats av skadegörelse.
Nyheter • Publicerad 26 september 2010

Backestierna, numera Nationaldemokrat, och tidigare Sverigedemokrat.

Vid det första attentatet krossades sju fönsterrutor. Vid det andra krossades åter rutor, men denna gång förstördes också en bil som stod parkerad utanför huset.

Annons

Och i natt var det alltså åter dags. Vid 3-tiden vaknade Backestierna än en gång av att glas krossades.

Fem rutor förstördes, men ingen människa kom till skada. Polis kom till platsen och ännu en polisutredning har dragits i gång.

Backestierna valdes in som Sverigedemokrat i Tranemo kommunfullmäktige vid förra valet. Efter ett drygt år lämnade han sin post och hamnade i stället hos Demokratisk Allians.

Men det partiet gick ihop med Nationaldemokraterna och tog upp kampen med SD. Men i valet nu i september lockade ND bara 36 väljare i Tranemo.

Backestierna är inte den ende i SD/ND-kretsar som drabbats av attentat. Thomas Bengtström tog över Backestiernas plats i Tranemofullmäktige, men uteslöts senare ur SD efter bråk med partiets Sjuhäradsledning.

Bengtström fick också han nattlig påhälsning med fönsterkrossning som följd. Detta hände i juni och Bengtström har nu valt att helt lämna politiken.

Men Carl Johan Backestierna fortsätter hos Nationaldemokraterna. Dock med en stor oro över hur attentat tycks ha blivit vardagsmat i hans liv.

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons