Annons
Nyheter

Konstgräsplan – nu en valfråga

Konstgräsplan eller inte konstgräsplan – eller till och med två?
Nyheter • Publicerad 2 september 2010

Socialdemokraterna har gjort fotbollsplan på konstgräs till en valfråga.

Redan 2006 väcktes frågan om en konstgräsplan i Tranemo kommun i en motion. Ulricehamn och Gislaved hade byggt inomhushallar och Tranemo borde få "åtminstone" en konstgräsplan.

Annons

Flera orter anmälde sitt intresse och bollen skickades fram och tillbaka mellan kommunen och bygdens fotbollsföreningar. Föreningarna själva ville från början egentligen ha två konstgräsplaner, en i Tranemo och en längre norrut.

Men de dåliga tiderna gjorde att planer och plan las på is. Fast ämnet dog aldrig och till slut var föreningarna och bildningsnämnden ense – det bör bli en plan och den ska läggas vid simhallen i Tranemo. En prislapp skickades också med – drygt fem miljoner kronor.

Fast nu har Socialdemokraterna dammat av förslaget att satsa på två planer. Vid bildningsnämndens senaste möte släppte S sin minibomb. Och även om tvåsamheten inte vann gehör i nämnden så skickades S-förslaget med när ärendet nu vandrar vidare i den kommunala beslutsapparaten.

– Det finns underlag för två planer och möjligheterna bör fördelas lika över kommunen, säger Claes Redberg (S). Och lägger till att eventuellt sponsorstöd bör (under)sökas.

Nittorp/Grimsås/Dalstorp har sedan tidigare visat intresse för konstgräset. I den gruppen lär Dalstorp ligga bra till med hjälp av sin breda ungdomsverksamhet.

Fast kan två-förslaget vinna gehör?

Den borgerliga majoriteten i kommunen är måttligt förtjust över utspelet.

– Något sådant resonemang har vi över huvud taget inte fört, konstaterar kommunalrådet Crister Persson (C).

Magnus Josefsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons