Annons
Nyheter

Jaktlagets torn sönderslagna

Omkullvälta och sönderslagna. Så hittade Inge Ejervall åtta av jaktlagets jakttorn. Flera av tornen var så gott som nya.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2011
Åtta jakttorn har välts och slagits sönder vid Dumsäng.
Åtta jakttorn har välts och slagits sönder vid Dumsäng.Foto: Karin Annebäck

Uddebo. När Inge Ejervall var ute och tittade till sina marker i tisdags upptäckte han att ett jakttorn var borta. Snart såg han att också nästa jakttorn saknades.

– När jag gick närmre såg jag att de hade välts och dragits ner i diket kanske 50 meter bort. Sedan upptäckte jag att de andra tornen också var omkullvälta och sönderslagna, säger han.

Annons

Lämnat fotspår

Totalt hade jaktlaget åtta torn längs den nästan två kilometer långa sträckan under elledningarna vid Dumsäng. Nu kommer alla behöva sättas upp igen, och de flesta byggas upp från grunden med nytt material.

– Det känns förstås väldigt tråkigt. Flera av tornen satte vi upp förra året. Det är både tid och pengar som har lagts ned på att bygga dem, säger Inge Ejervall.

Vid tornen finns fotspår i snön från två personer. Men mer spår än så vet varken Inge Ejervall eller polisen om gärningsmännen. Inge Ejervall misstänker dock att någon eller några vill försvåra för jägarna.

– Det är bara spekulationer, men med tanke på att de har lagt ner en del jobb på det här, minst några timmar, så tror jag inte att det handlar om något pojksträck, säger han.

Karin Annebäck
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons