Annons
Nyheter

Fängelse för Limmaredsrånare

Det blev fängelsestraff i upp till fyra år för de tre män som i oktober förra året rånade och misshandlade ett äldre par i sitt hem i Limmared.
Alla tre dömdes för grovt rån.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2010

De tre männen, 23, 20 och 18 år gamla, ska tillsammans betala skadestånd till paret på totalt 573 000 kronor. De döms dessutom att betala drygt 300 kronor var i skadestånd till försäkringsbolag.

23-åringen dömdes till det längsta fängelsestraffet, fyra år. Den 20-årige mannen kommer att få ett straff på tre år och sex månader. 18-åringen dömdes till två års fängelse

Annons

De tre männen bröt sig in i det äldre parets villa i Limmared sent en kväll i höstas. Paret hade gått och lagt sig och vaknade av att maskerade män stod inne i deras hus. Männen var beväpnade med en form av luftpistol som liknar ett riktigt vapen. En av gärningsmännen riktade sitt vapen mot mannen. ¨

Både mannen och kvinnan slogs ner och misshandlades. Mannen slogs ner och sparkades sedan mot huvudet och kroppen. Kvinnan fick ta emot slag i ansiktet och emot huvudet. Båda har haft synbara men efter misshandeln.

Vid inbrottet stals 14 000 kronor i kontanter samt guldsmycken och en mobiltelefon till ett sammanlagt värde om 45 000 kronor.

Marie Haglund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons